Overslaan en naar de inhoud gaan

Actie woonwagenbewoners Helden, wethouder verbaasd

Geplaatst opdinsdag 23 oktober 2018 - 15:57

Woonwagenbewoners in Helden proberen nu ook meer standplaatsen af te dwingen door actie te voeren.

De woonwagenbewoners hebben op een grasveld bij de Ondersestraat een klein kamp opgeslagen met twee stacaravans en een vouwwagen. Eerden protesteerden ook al bewoners van kampen in Beek, Heythuysen, Heerlen en Maastricht voor meer staplekken.

Lege plaatsen
"We blijven staan totdat de rechter zegt dat we hier weg moeten", zegt een woordvoerder van de groep. De actievoerders willen dat er op het bestaande woonwagenkamp in Helden standplaatsen bijkomen. "Er zijn enkele lege plaatsen, maar we mogen er van de gemeente geen woonwagen neerzetten."

Verbaasd
De meeste actievoerders hebben een gewoon huis als woning. "We voelen ons daar niet welkom. Daarbij horen we op een woonwagenkamp." Wethouder Rob Wanten van de gemeente Peel en Maas is verbaasd over de actie. "We hebben sinds 2010 regelmatig overleg en niets wees erop dat de situatie zo nijpend was."

Lees ook: Geduld woonwagenbewoners is op, gemeenten aan zet

Bespreken
Hij gaat de ontstane situatie bespreken met de woningcoƶperatie en met de kampbewoners. Daarbij wordt gekeken of het aantal woonwagenplaatsen in Peel en Maas genoeg is en of er iets moet worden aangepast. Of de gemeente de actievoerders dwingt het kampje op te breken, weet hij niet. "Dan gaat het om openbare orde en veiligheid, en dat ligt bij de burgemeester", aldus Wanten.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen