Overslaan en naar de inhoud gaan

Actie voor griepprik: spuitje voor Maastrichtse medici

Geplaatst opmaandag 22 oktober 2018 - 6:23

Personeel van het Maastricht UMC+ moet massaal worden ingeënt tegen de griep.

Om dat te bereiken wordt er vanaf volgende week campagne gevoerd in het Maastrichtse ziekenhuis. Ook de zeven andere universitaire centra in Nederland doen mee aan de campagne voor griepvaccinatie bij medisch personeel.

Het is de komende weken weer de tijd voor de jaarlijkse griepprik. Het eerste spuitje is deze maandag voor Minister van Medische Zorg Bruno Bruins.

Anderen besmetten
De universitaire medische centra doen mee aan de actie in de hoop dat de hele medische sector zich laat prikken. "Iedere extra medewerker die zich laat vaccineren, heeft zin", zegt een woordvoerder het van ziekenhuis in Utrecht. "Iedereen kan namelijk het virus bij zich dragen en daarmee anderen besmetten."

Voor kwetsbare patiënten is griep gevaarlijk en uitval van personeel door de griep levert ook problemen met de bezetting in de zorg op. Er wordt discussie gevoerd over een verplichte vaccinatie voor medisch personeel, maar dat is nog lang geen feit.

Vanaf zestig
De griepprik verkleint niet alleen de kans op griep, maar verzacht ook de gevolgen als je toch ziek wordt. Mensen vanaf zestig jaar of met een medische aandoening worden ook opgeroepen voor de prik.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen