Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Actie voor griepprik: spuitje voor Maastrichtse medici

Geplaatst opmaandag 22 oktober 2018 - 6:23

Personeel van het Maastricht UMC+ moet massaal worden ingeënt tegen de griep.

Om dat te bereiken wordt er vanaf volgende week campagne gevoerd in het Maastrichtse ziekenhuis. Ook de zeven andere universitaire centra in Nederland doen mee aan de campagne voor griepvaccinatie bij medisch personeel.

Het is de komende weken weer de tijd voor de jaarlijkse griepprik. Het eerste spuitje is deze maandag voor Minister van Medische Zorg Bruno Bruins.

Anderen besmetten
De universitaire medische centra doen mee aan de actie in de hoop dat de hele medische sector zich laat prikken. "Iedere extra medewerker die zich laat vaccineren, heeft zin", zegt een woordvoerder het van ziekenhuis in Utrecht. "Iedereen kan namelijk het virus bij zich dragen en daarmee anderen besmetten."

Voor kwetsbare patiënten is griep gevaarlijk en uitval van personeel door de griep levert ook problemen met de bezetting in de zorg op. Er wordt discussie gevoerd over een verplichte vaccinatie voor medisch personeel, maar dat is nog lang geen feit.

Vanaf zestig
De griepprik verkleint niet alleen de kans op griep, maar verzacht ook de gevolgen als je toch ziek wordt. Mensen vanaf zestig jaar of met een medische aandoening worden ook opgeroepen voor de prik.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen