Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Actie voor griepprik: spuitje voor Maastrichtse medici

Geplaatst opmaandag 22 oktober 2018 - 6:23

Personeel van het Maastricht UMC+ moet massaal worden ingeënt tegen de griep.

Om dat te bereiken wordt er vanaf volgende week campagne gevoerd in het Maastrichtse ziekenhuis. Ook de zeven andere universitaire centra in Nederland doen mee aan de campagne voor griepvaccinatie bij medisch personeel.

Het is de komende weken weer de tijd voor de jaarlijkse griepprik. Het eerste spuitje is deze maandag voor Minister van Medische Zorg Bruno Bruins.

Anderen besmetten
De universitaire medische centra doen mee aan de actie in de hoop dat de hele medische sector zich laat prikken. "Iedere extra medewerker die zich laat vaccineren, heeft zin", zegt een woordvoerder het van ziekenhuis in Utrecht. "Iedereen kan namelijk het virus bij zich dragen en daarmee anderen besmetten."

Voor kwetsbare patiënten is griep gevaarlijk en uitval van personeel door de griep levert ook problemen met de bezetting in de zorg op. Er wordt discussie gevoerd over een verplichte vaccinatie voor medisch personeel, maar dat is nog lang geen feit.

Vanaf zestig
De griepprik verkleint niet alleen de kans op griep, maar verzacht ook de gevolgen als je toch ziek wordt. Mensen vanaf zestig jaar of met een medische aandoening worden ook opgeroepen voor de prik.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen