Overslaan en naar de inhoud gaan

Actie voor behoud beeld De Krijger in Venlo

Geplaatst opvrijdag 17 april 2015 - 12:46

Het is vijf voor twaalf voor het kunstwerk De Krijger aan de Maas in Venlo. Dat schrijft de Stichting Behoud de Krijger aan het Venlose college.

Ondanks inspanningen dreigt het kunstwerk toch te verdwijnen.

Bruikleen
De Krijger van kunstenaar Rik van Rijswick is voor vijf jaar geplaatst op de Maasboulevard. In juni loopt de bruikleenovereenkomst af.

Een groep Venlonaren heeft zich verenigd in een stichting die geld wil ophalen om het beeld te kopen en voor de Venlose openbare ruimte te behouden.

Geen serieuze interesse
"Maar nu ligt er een brief van de kunstenaar dat hij van plan is om het beeld weg te halen omdat hij het gevoel heeft dat de gemeente er geen serieuze interesse in heeft", zegt Maarten Willemse, voorzitter van de Stichting Behoud de Krijger.

"Wij willen ook al een tijd in gesprek komen met de gemeente om te praten over hoe het beeld voor Venlo behouden kan blijven."

Oproep
De stichting roept Venlonaren nu op om te laten merken dat ze het beeld voor de stad willen behouden. Dat resulteerde al in 150 ingezonden foto's van het beeld die als creatieve handtekeningenlijst is opgestuurd en op Youtube is gezet.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vreedzame Krijger weer terug in Venlo
Omstreden kunstwerk De Krijger onderweg naar Beesel
Kerkrade krijgt beeld van elf meter
Kunstwerk De Krijger verhuist van Venlo naar Beesel
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen