Overslaan en naar de inhoud gaan

Actie tegen uitbreiding Outlet als signaal aan gemeente

Geplaatst opmaandag 21 november 2016 - 7:50

De ondernemers in de binnenstad van Roermond wilden met hun brandbrief vooral de ambtenaren op het stadhuis wakker schudden. Ze hebben niks tegen de uitbreiding van de Designer Outlet.

Met de actie richten ze hun pijlen vooral op de bestuurders die over infrastructuur en verkeerszaken gaan. Want op dat vlak moet er volgens de winkeliers aardig wat verbeterd worden.

Brandbrief
De winkeliers menen dat mensen niet naar de binnenstad komen op drukke 'Outletdagen', omdat het verkeer rondom Roermond dan muurvast staat. Door de uitbreiding van de Outlet wordt dat in de toekomst allen maar erger, vrezen ze. Daarom stuurden de voorzitters van de winkeliersverenigingen in de stad donderdag een brandbrief naar de gemeente.

Lees ook: Winkeliers: Outlet wordt te groot voor Roermond

Outlet heilig
Het stoort alle ondernemers dat qua infrastructuur de Outlet heilig lijkt in Roermond en de binnenstad er maar een beetje bij hangt. "We hebben het vaak genoeg aangekaart", vindt Safi Bouteraa, bedrijfsleidster van modezaak Steps. "Daarom gooien we nu de knuppel in het hoenderhok. Er moeten nú spijkers met koppen worden geslagen. Straks is de uitbreiding van de Outlet klaar en gaat de N280 op de schop. Dan wordt het alleen maar erger."

Maatregelen
Volgens de winkeliers valt er met eenvoudige maatregelen al een wereld te winnen: betere bewegwijzering naar de binnenstad, verkeer naar de grotendeels leegstaande parkeergarage bij het station leiden, de hoge prijzen voor parkeergarages in de binnenstad aanpakken of pendelbussen inzetten.

Blijf jij weg uit de binnenstad van Roermond op drukke zon- en feestdagen? En wat zou de gemeente aan de files kunnen doen? Mail jouw reactie met vermelding van naam en woonplaats.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Auto Parkeren Parkeerplaats
Drukte rond Venlo en Roermond door Duitse feestdag
Verkeerschaos Roermond grote bron van ergernis
Designer Outlet klaar voor invasie van koopjesjagers
Dagjesmensen overspoelen Roermond, drukte op de weg
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen