Overslaan en naar de inhoud gaan

Actie tegen uitbreiding Outlet als signaal aan gemeente

Geplaatst opmaandag 21 november 2016 - 7:50

De ondernemers in de binnenstad van Roermond wilden met hun brandbrief vooral de ambtenaren op het stadhuis wakker schudden. Ze hebben niks tegen de uitbreiding van de Designer Outlet.

Met de actie richten ze hun pijlen vooral op de bestuurders die over infrastructuur en verkeerszaken gaan. Want op dat vlak moet er volgens de winkeliers aardig wat verbeterd worden.

Brandbrief
De winkeliers menen dat mensen niet naar de binnenstad komen op drukke 'Outletdagen', omdat het verkeer rondom Roermond dan muurvast staat. Door de uitbreiding van de Outlet wordt dat in de toekomst allen maar erger, vrezen ze. Daarom stuurden de voorzitters van de winkeliersverenigingen in de stad donderdag een brandbrief naar de gemeente.

Lees ook: Winkeliers: Outlet wordt te groot voor Roermond

Outlet heilig
Het stoort alle ondernemers dat qua infrastructuur de Outlet heilig lijkt in Roermond en de binnenstad er maar een beetje bij hangt. "We hebben het vaak genoeg aangekaart", vindt Safi Bouteraa, bedrijfsleidster van modezaak Steps. "Daarom gooien we nu de knuppel in het hoenderhok. Er moeten nú spijkers met koppen worden geslagen. Straks is de uitbreiding van de Outlet klaar en gaat de N280 op de schop. Dan wordt het alleen maar erger."

Maatregelen
Volgens de winkeliers valt er met eenvoudige maatregelen al een wereld te winnen: betere bewegwijzering naar de binnenstad, verkeer naar de grotendeels leegstaande parkeergarage bij het station leiden, de hoge prijzen voor parkeergarages in de binnenstad aanpakken of pendelbussen inzetten.

Blijf jij weg uit de binnenstad van Roermond op drukke zon- en feestdagen? En wat zou de gemeente aan de files kunnen doen? Mail jouw reactie met vermelding van naam en woonplaats.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Auto Parkeren Parkeerplaats
Drukte rond Venlo en Roermond door Duitse feestdag
Verkeerschaos Roermond grote bron van ergernis
Designer Outlet klaar voor invasie van koopjesjagers
Corona outlet 13 mrt 2020
Al ruim 300 mensen verloren baan bij Outlet door corona
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen