Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Actie tegen leegstand winkels

Geplaatst opmaandag 22 februari 2016 - 6:00

Sterkere en compactere winkelcentra, minder winkels in aanloopstraten en een rem op de uitbreiding van grootschalige detailhandel in de periferie. Deze maatregelen moeten de winkelleegstand in Limburg terugdringen.

Provincie Limburg, gemeenten, Rijk, MKB Limburg en individuele ondernemers werken samen aan een aanpak om verdere leegstand te voorkomen. Binnen anderhalve maand moet er een concreet plan liggen.

Pilots
In Sittard-Geleen, Roermond en Venray wordt alvast gestart met eerste acties, zo kondigt gedeputeerde Hans Teunissen (D66, Ruimtelijke Ordening) aan. Teunissen speurt daarnaast naar drie kleinere gemeenten waar ook pilots kunnen worden gestart.

Daarbij is het zeker dat winkeliers in aanloopstraten verleid gaan worden tot een verhuizing richting kernwinkelgebied. Ook wordt bekeken of huidige winkelpanden in die aanloopstraten een andere bestemming kunnen krijgen waardoor het aantal vierkante meters winkeloppervlak afneemt.

Zonder planschade
"Als panden langer dan drie jaar leegstaan, kun je ze zonder planschade wegbestemmen", weet Teunissen. "Maar we gaan in eerste instantie proberen in goed overleg met pandeigenaren een oplossing te vinden." Voor grootschalige detailhandel in de periferie zoals woonboulevards en geclusterde doe-het-zelf-zaken is in de toekomst geen plaats meer. De provincie wil nadrukkelijk koersen op compacte en levensbestendige winkelcentra. Provinciale Staten geeft daarmee gehoor aan een noodoproep vanuit MKB Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

MKB Limburg maakt eindelijk werk van leegstand
Streetwise-aanpak lege winkels vindt navolging
Eigen 'droomwinkel' tegen leegstand in Roermond
Leegstand: 'Er komen geen nieuwe winkeliers naar Venlo'
Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen