Overslaan en naar de inhoud gaan

Actie tegen kap monumentale beuken Vaeshartelt

Geplaatst opvrijdag 9 september 2016 - 6:11

Een aantal burgers van Maastricht en stichting Vrienden van Vaeshartelt komen in het geweer tegen de voorgenomen kap van de eeuwenoude Beukenlaan tussen Buitenplaats Vaeshartelt en station Maastricht Noord

Volgens hen is de door Petrus Regout aangelegde laan, met bomen van zo’n tweehonderd jaar oud, ‘het belangrijkste groene monument in de Landgoederenzone’.

Oud, zwak en ziek
De gemeente Maastricht is voornemens de Beukenlaan in zijn geheel te kappen en te vervangen door jonge boompjes. De bomen zouden oud, zwak en ziek zijn, waardoor ze een gevaar kunnen opleveren voor wandelaars en fietsers. In de directe omgeving van de Beukenlaan komen de Groene Loper en de nieuwe paden die zijn aangelegd in het kader van het Buitengoed Geul & Maas-project bij elkaar.

Werkzaamheden
Volgens de bezwaarmakers, die zelf een bomenexpert hebben gevraagd een contrarapportage op te maken, zijn de bomen niet ziek. Althans, niet allemaal. Ze beweren dat een aantal bomen ziek is geworden als gevolg van de werkzaamheden aan de nieuwe onderdoorgang tussen de Hoekerweg en de Beatrixhaven.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Steeds meer protest tegen nieuwe koers Vaeshartelt
Limburg Preuve Festival in Maastricht gaat niet door
Protest tegen plannen Vaeshartelt houdt aan
Limburg Preuve Festival mogelijk naar Meerssen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen