Overslaan en naar de inhoud gaan

Actie KOZP Venlo beëindigd: meerdere aanhoudingen

Geplaatst opzaterdag 21 november 2020 - 15:58

De demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Venlo is beëindigd. De politie heeft na afloop een aantal keren moeten ingrijpen.

De politie laat weten dat er vier aanhoudingen zijn verricht: twee voor mishandeling, een voor belediging en een voor openlijke geweldpleging.

Veel politie op de been
Tientallen actievoerders van KOZP verzamelden zich om 14:00 uur in Venlo. Enkele honderden tegendemonstranten waren ook op de actie afgekomen. De politie was massaal op de been om de twee groepen van elkaar gescheiden te houden.

Video: L1

Lees ook: Demonstratie KOZP begonnen, veel politie in Venlo

Schermutselingen en provocatie
Na ruim anderhalf uur demonstreren hielden de actievoerders van KOZP het voor gezien. Toen zijn er volgens een verslaggever ter plaatse enkele schermutselingen ontstaan en werd er geprovoceerd. Ook werd er met eieren en vuurwerk gegooid. De politie heeft ingegrepen en mensen in de boeien geslagen.

Een politieauto reed hierbij tegen een scootmobiel aan die omviel. De vrouw die erop zat is naar een politiewagen gebracht voor controle. Ze raakte niet gewond. "Er is een bloemetje naar haar onderweg," aldus de woordvoerster.

Gemeente tevreden
De gemeente Venlo is tevreden over het verloop van de demonstraties. Op een 'enkele schermutseling na' is alles volgens de gemeente rustig verlopen. "Het is een belangrijk grondrecht dat we in ons land voor onze mening mogen uitkomen en het recht hebben om te demonstreren", zegt burgemeester Antoin Scholten. "Het is een goede keuze geweest om tot het laatste moment de locaties van de demonstraties niet prijs te geven. Dankzij een goede voorbereiding hebben zich geen noemenswaardige ongeregeldheden voorgedaan."

Politie KOZP Venlo (21 nov 2020)
Foto: Keistadnieuws

Posters
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden tientallen posters met een afbeelding van Zwarte Piet opgehangen in Venlo.

Lees ook: Venlo volgehangen met posters Zwarte Piet

Zaterdagochtend was er een protest voor Zwarte Piet. Die actie verliep rustig.

Actie KOZP in Venlo (21 nov 2020)
Foto: Keistadnieuws
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen