Overslaan en naar de inhoud gaan

Actie KOZP Venlo beëindigd: meerdere aanhoudingen

Geplaatst opzaterdag 21 november 2020 - 15:58

De demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Venlo is beëindigd. De politie heeft na afloop een aantal keren moeten ingrijpen.

De politie laat weten dat er vier aanhoudingen zijn verricht: twee voor mishandeling, een voor belediging en een voor openlijke geweldpleging.

Veel politie op de been
Tientallen actievoerders van KOZP verzamelden zich om 14:00 uur in Venlo. Enkele honderden tegendemonstranten waren ook op de actie afgekomen. De politie was massaal op de been om de twee groepen van elkaar gescheiden te houden.

Video: L1

Lees ook: Demonstratie KOZP begonnen, veel politie in Venlo

Schermutselingen en provocatie
Na ruim anderhalf uur demonstreren hielden de actievoerders van KOZP het voor gezien. Toen zijn er volgens een verslaggever ter plaatse enkele schermutselingen ontstaan en werd er geprovoceerd. Ook werd er met eieren en vuurwerk gegooid. De politie heeft ingegrepen en mensen in de boeien geslagen.

Een politieauto reed hierbij tegen een scootmobiel aan die omviel. De vrouw die erop zat is naar een politiewagen gebracht voor controle. Ze raakte niet gewond. "Er is een bloemetje naar haar onderweg," aldus de woordvoerster.

Gemeente tevreden
De gemeente Venlo is tevreden over het verloop van de demonstraties. Op een 'enkele schermutseling na' is alles volgens de gemeente rustig verlopen. "Het is een belangrijk grondrecht dat we in ons land voor onze mening mogen uitkomen en het recht hebben om te demonstreren", zegt burgemeester Antoin Scholten. "Het is een goede keuze geweest om tot het laatste moment de locaties van de demonstraties niet prijs te geven. Dankzij een goede voorbereiding hebben zich geen noemenswaardige ongeregeldheden voorgedaan."

Politie KOZP Venlo (21 nov 2020)
Foto: Keistadnieuws

Posters
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden tientallen posters met een afbeelding van Zwarte Piet opgehangen in Venlo.

Lees ook: Venlo volgehangen met posters Zwarte Piet

Zaterdagochtend was er een protest voor Zwarte Piet. Die actie verliep rustig.

Actie KOZP in Venlo (21 nov 2020)
Foto: Keistadnieuws
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen