Overslaan en naar de inhoud gaan

Actie KINK-dj levert ruim 57.000 euro op voor longafdelingen

Geplaatst opmaandag 3 januari 2022 - 19:37

De inzamelingsactie van KINK-dj Tim op het Broek uit Roggel heeft 57.334,23 euro opgebracht. Hij zamelde afgelopen week geld in voor de medewerkers van de longafdelingen in de Nederlandse ziekenhuizen.

"Ik ben ongelooflijk trots op wat we met z'n allen bij elkaar hebben weten te krijgen", laat de dj weten.

Positief het nieuwe jaar beginnen
Met het geld krijgt het personeel op alle longafdelingen en ic's in Nederland een pakket vol verrassingen en verwennerijen. Op die manier willen de KINK-dj en de Vereniging van Longartsen (NVALT) alle verpleegkundigen die de afgelopen twee jaar betrokken zijn geweest bij de coronazorg, het nieuwe jaar met een positief gevoel laten beginnen.

Voorzitter van de NVALT, Leon van den Toorn, is ook enorm blij met het bedrag. "We gaan ervoor zorgen dat op elke corona-afdeling, maar ook op elke intensive care iets tastbaars komt voor al het zorgpersoneel dat al die tijd zo hard werkt", aldus Van den Toorn.

Lees ook: Deejay Tim Op het Broek zamelt geld in voor longafdelingen

Uren radio maken
Dagelijks maakte de dj van 6:00 uur tot 0:00 uur radio. De oud-L1 radiopresentator kwam op dit idee nadat hij tijdens de uitzending werd gebeld door longarts Erik Kapteijns.

"De verhalen van Erik raakten me enorm. Hoe hij ondanks alle ellende en extreem hoge werkdruk nog zo positief blijft, vind ik inspirerend", aldus Op het Broek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen