Overslaan en naar de inhoud gaan

Acteurs Passiespelen repeteren voor het eerst in buitendecor

Geplaatst opzondag 15 december 2019 - 20:52

De contouren van het gigantische buitendecor voor de Passiespelen in Tegelen volgend jaar zijn al zichtbaar. De acteurs repeteerden zondag voor het eerst buiten.

Ruim 6000 lopende meter aan balken, 1500 vierkante meter aan platen en 540 liter verf werden er in openluchttheater De Doolhof al gebruikt sinds de start van de bouw twee maanden geleden.

Gigantisch decor
Met een speelvloer van ongeveer 900 vierkante meter is de Passiespelen niet de minste productie. Anders dan de decors bij de vorige Passiespelen, waarin het lijdensverhaal van Jezus wordt uitgelicht, ligt bij deze editie de focus op de stad achter de muur: daar waar het volk leeft. Het is extra speciaal te noemen dat de spelersgroep vier maanden lang kan repeteren in zo'n groot decor dat verder nog 41 trappen, 12 ladders en 800 vierkante meter wand telt.

Lees ook: Totaal nieuwe tekst voor Passiespelen Tegelen

Bijbels verhaal
Na de twintigste editie in 2015 werd bekend dat er een totaal nieuwe tekst wordt geschreven voor het buitenspektakel. De organisatie vindt dat bezoekers steeds minder weten over de bijbelse geschiedenis en gaat daarom rekening houden met de veranderde tijdsgeest. Centraal staan nog altijd de laatste dagen van Jezus, zijn intocht in Jeruzalem, laatste avondmaal, zijn dood en uiteindelijke verrijzenis.

'Hem achterna, een passiespel' gaat op 10 mei 2020 in première en zal daarna elke zondag te zien zijn tot 13 september 2020.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen