Overslaan en naar de inhoud gaan

Achttien maanden cel geëist tegen stuntdieven A73

Geplaatst opvrijdag 2 maart 2018 - 14:44

Vijf Roemenen die onder meer worden verdacht van een spectaculaire stuntdiefstal op de A73 bij Horst, hebben een celstraf van 18 maanden tegen zich horen eisen.

Drie van de vijf mannen waren vrijdag aanwezig bij de zitting bij de rechtbank in Zwolle, meldt Omroep Gelderland.

Smartphones
Het vijftal werd afgelopen zomer opgepakt op een vakantiepark op de Veluwe. In hun vakantiehuisje vond de politie bijna duizend smartphones die een paar dagen eerder in Limburg uit een vrachtwagen waren gestolen.

Al rijdend
De bende roofde vrachtwagens tijdens het rijden leeg. Daarvoor gebruikten ze een speciaal geprepareerde auto met een antislipmat op de motorkap. Met die auto gingen de dieven vlak achterop een vrachtwagen rijden, waarna een van de vijf met een slijptol de achterkant van de vrachtwagen opende. Daarna werd, nog steeds al rijdende, de vrachtwagen leeggeroofd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen