Overslaan en naar de inhoud gaan

'Achtste plek Verstappen is uiteindelijk gewoon goed'

Geplaatst opzondag 8 september 2019 - 21:00

Waar er na een negen jaar durende overwinningsdroogte eindelijk weer eens iets te vieren viel voor het Ferrari-publiek in Monza, moest Max Verstappen zich tevreden stellen met een achtste plek. Volgens F1-expert Xavier Maassen zat er voor de Limburger niet meer in het vat.

De achteraan gestarte Verstappen had bij het ingaan van de eerste bocht een lichte touché met de bolide van Racing Point-coureur Sergio Perez, waardoor hij noodgedwongen direct de pitstraat in moest en zijn plannen voor een opmars gedwarsboomd zag worden. "Na de eerste ronde en de pitstop was punten scoren nog het maximaal haalbare. Dan is een achtste plek gewoon 'goed' te noemen", vindt Maassen.

Lees ook: Wel punten, geen podium na inhaalrace Verstappen

Niet overagressief
"Hij beschadigt zijn voorvleugel en gaat dus de fout in", zegt Maassen over het incident in de eerste bocht. "Het gekke was: hij was niet overagressief. Hij liet heel veel ruimte, sloot netjes als laatste aan en het leek goed te gaan, maar plots was er een kleine opstopping waardoor hij toch moest uitwijken en toch zijn neus beschadigde. Dat kostte hem veel tijd en extra punten in het kampioenschap." Uiteindelijk pakte Verstappen, die langzaam maar zeker steeds meer rijders opslokte, nog vier punten voor het wereldkampioenschap.

Ferrari in Italië
De gevierde man op Monza was echter Charles Leclerc. Nadat hij vorige week Ferrari op Spa de eerste overwinning van het seizoen had bezorgd, schonk de Monegask de Italianen nu ook de eerste zege op het 'eigen' Monza sinds 2010. Leclerc verdedigde met hand en tand zijn positie ten opzichte van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas en kreeg - tot de verrassing van velen - ondanks enkele discutabele acties geen penalty. "Het is toch een Ferrari die in Italië voorop rijdt, dan geven ze hem toch het voordeel van de twijfel. De FIA is ook iets milder geworden in het geven van straffen, hoewel er heel veel straffen werden gegeven deze wedstrijd.. Maar die waren allemaal terecht. Het was in de sfeer van de wedstrijd, ik denk dat ze Leclerc niet hadden hoeven straffen. Het was op de limiet, dat zeker, maar hij heeft wel absoluut verdiend gewonnen", oordeelt Maassen.

Lees ook: Max Verstappen: het zat niet mee

Vettel
Leclercs teamgenoot Sebastian Vettel zakte daarentegen door het ijs. De Duitser eindigde na een dubbele stuurfout en een daaruit voortvloeiende penalty buiten de punten. "Je ziet een verschuiving plaatsvinden bij Ferrari", observeert Maassen. "Leclerc is gewoon foutloos, Vettel maakt wéér een kostbare fout. Op z’n eigen, spint, maakt nog een domme fout door meteen terug het circuit op te rijden en ruïneert daarmee ook de wedstrijd van Lance Stroll. Het was geen beste dag voor Vettel."

Hoekig stratencircuit
Het Formule 1-seizoen krijgt over twee weken een vervolg in Singapore. Het hoekige stratencircuit in de stadsstaat zou een kolfje naar de hand van de Red Bull-coureurs moeten zijn. "Daar verwacht ik wel dat Red Bull voor de Ferrari’s moet kunnen zitten en met Mercedes de strijd moet aangaan voor de overwinning", aldus een hoopvolle Maassen. In de WK-stand leidt Hamilton (284 punten) ruimschoots voor teamgenoot Bottas (221 punten), Verstappen (185 punten) en Leclerc (182 punten).

Teruglezen: Inhaalrace Verstappen in Grote Prijs van Italië

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen