Overslaan en naar de inhoud gaan

Achtervolging in Weert: mannen zijn bekenden van politie

Geplaatst opdinsdag 27 september 2016 - 6:05

De vier mannen die zondag na een achtervolging in Weert in de boeien zijn geslagen, zijn alle vier Belgen. Het viertal, allemaal twintigers, zijn bekenden van de Belgische politie.

Dat hebben Belgische en Nederlandse bronnen gisteren bevestigd aan De Limburger.

Schietpartij
De drie opgepakte mannen op wie de politie bij de arrestatie heeft geschoten, zouden niet levensgevaarlijk gewond zijn geraakt. Naar verluidt werden twee van hen in een been geschoten. Ook bij de derde man zou de kogel geen vitale lichaamsdelen hebben geraakt. Het gaat om inwoners van Bree, Bocholt, Houthalen en Meeuwen.

Lees ook: Verdachten schoten uit rijdende auto op agenten.

Bronnen rond het onderzoek zeggen dat de politie er vanuit gaat dat de mannen zondag in Venlo waren vanwege een drugsdeal. In Venlo-Zuid is zondag in de vooravond een inval gedaan in een huis. De bewoner is gearresteerd. Beide zaken zouden met elkaar in verband staan. Of er drugs in de vluchtauto zijn aangetroffen is niet bekend.

Onderzoek
De politiemannen die zondagmiddag hun wapens trokken om de vier Belgen te overmeesteren zijn maandag als getuigen gehoord. Dit is de gebruikelijke procedure. Pas als na rechercheonderzoek blijkt dat de agenten hun boekje te buiten zijn gegaan, kunnen ze als verdachten worden aangemerkt.

Lees ook: Achtervolging in Weert: onderzoek ter plaatse afgerond.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Belgen verdacht van poging tot moord en drugshandel
Verdachten schoten uit rijdende auto op agenten
Schietende man uit Heerlen aangehouden in Genk
Wilde achtervolging van Weert naar België
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen