Overslaan en naar de inhoud gaan

Achtervolging op A2 gestaakt na gevaarlijke capriolen

Geplaatst opvrijdag 4 september 2020 - 16:14

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdagmiddag een achtervolging op de A2 gestaakt omdat de achtervolgde auto gevaarlijke acties uithaalde.

"De snelheid was redelijk hoog en het voertuig haalde gevaarlijke capriolen uit", zegt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee.

Vijf Marechaussee-voertuigen
De auto met Frans kenteken raasde donderdagmiddag tussen 14:00 en 15:00 uur over de A2 richting Belgische grens. De marechaussee wilde de auto stoppen voor controle, maar de bestuurder negeerde het stopteken. Ter hoogte van het vliegveld in Beek werd de auto opgewacht door zeker vijf voertuigen van de marechaussee: de achtervolging werd ingezet.

België
De Franse auto seinde met groot licht andere automobilisten aan de kant te gaan en probeerde alles om aan de marechaussee te ontkomen. Dat is dus gelukt: de auto is naar verwachting in hoge snelheid de Belgische grens overgereden. Het is niet bekend of de Belgische autoriteiten de auto hebben opgewacht.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen