Overslaan en naar de inhoud gaan

Achtervolging met snelheden tot 240 km/u eindigt in Venray

Geplaatst opwoensdag 14 april 2021 - 11:05

De marechaussee heeft dinsdagavond in Venray na een wilde achtervolging een 34-jarige Duitser opgepakt.

Marechaussees wilden een Duits voertuig met twee inzittenden bij de grens in Venlo controleren, maar de bestuurder negeerde het stopteken en ging er plankgas vandoor.

240 km/u
Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee heeft de automobilist vervolgens gevaarlijke capriolen uitgehaald op de snelweg en heeft hij met snelheden van 240 kilometer per uur geprobeerd om uit handen te blijven van de marechaussees.

Aanhouding
In Venray was de marechaussee het voertuig uit het oog verloren. Totdat omstanders tipten dat de auto was achtergelaten op de Kennedystraat. In de buurt is één inzittenden opgepakt. Het gaat om een 34-jarige man uit Duitsland. Zijn kompaan is nog voortvluchtig.

Tijdens de achtervolging heeft de marechaussee hulp gekregen van de politie. Zo is onder meer een politiehelikopter ingezet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen