Overslaan en naar de inhoud gaan

Achtervolging eindigt met 'opzettelijk tikje'

Geplaatst opvrijdag 22 januari 2021 - 9:36

De politie in Maastricht heeft haar Belgische collega's donderdag een handje geholpen bij het oplossen van een autodiefstal.

Tijdens een surveillance zagen agenten een verdachte auto uit België rijden.

Gestolen
Toen ze informatie over de auto opzochten, bleek al snel dat het voertuig in België als gestolen stond geregistreerd. Toen de agenten de automobilist een stopteken gaven, ging die er met hoge snelheid vandoor.

Achtervolging
Daarop zette de politie de achtervolging in via de Maasboulevard richting de Belgische grens. Met enkele wagens versterking werd toestemming gevraagd om de achtervolging in België voort te zetten. Op een rustige plek in Wallonië, twee kilometer over de grens bij Maastricht, werd de auto opzettelijk aangetikt om de bestuurder tot stoppen te dwingen. De vier inzittenden werden aangehouden.

Toen even later de Belgische politie arriveerde, nam die de arrestanten mee naar het politiebureau. Justitie in Luik gaat bekijken wat de vier verder op hun kerfstok hebben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen