Overslaan en naar de inhoud gaan

Achtervolging Duitse auto in Kerkrade leidt tot hennepvangst

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2020 - 22:26

De politie heeft afgelopen weekeinde na een achtervolging in Kerkrade bijna twee kilo aan hennep aangetroffen in een Duitse auto.

Dat laat de Politie Kerkrade weten op Instagram.

Controle
Agenten kwamen de auto tegen in de wijk Bleijerheide. Na een controle bleken zowel de auto als de bestuurder bekend te staan bij de politie in relatie tot verdovende middelen. Een controle van de auto bracht echter niets illegaals aan het licht.

Toch besloten de agenten de auto een tijdje te volgen en zagen ze even later dat er enkele tassen in het voertuig met Duits kenteken werden geladen. De politie besloot hierop de auto nogmaals te controleren, maar dit keer ging de bestuurder ervandoor.

Hennep
Er ontstond een achtervolging vanuit Bleijerheide, over de Duitse grens en opnieuw Nederland in. Daar konden de agenten de auto in de wijk Nulland tot stoppen dwingen. In de tassen bleek bijna 1,8 kilo aan hennep te zitten. De bestuurder is aangehouden en de auto in beslag genomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen