Overslaan en naar de inhoud gaan

Achteruitrijdende automobilisten op A73: 'Levensgevaarlijk'

Geplaatst opzaterdag 9 februari 2019 - 20:26

Er is veel kritiek op automobilisten die zaterdagmiddag op een oprit van de A73 achteruit zijn gereden om de snelweg te verlaten in verband met een file.

"Levensgevaarlijk, en ook nog eens hinderend voor de hulpdiensten", twittert Rijkswaterstaat.

Spookrijden
Automobilisten stonden zaterdagmiddag op de A73 stil omdat de Roertunnel in noordelijke richting tijdelijk dicht was. Een defecte auto moest daar worden geborgen. Verschillende bestuurders besloten daar niet op te wachten en verlieten spookrijdend de oprit bij Linne, is te zien op een video van De Limburger.

Onverantwoord
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat noemt zo'n actie totaal onverantwoord. "Anderen in gevaar brengen voor een klein beetje tijdwinst: het lijkt een nieuwe trend", schrijft ze op Twitter. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat wijst erop dat tegengesteld rijden alleen mag op instructie van de politie of Rijkswaterstaat. "Heb alsjeblieft gewoon even geduld! Als je zelf met pech staat in de tunnel wil je ook veilig geholpen worden."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen