Overslaan en naar de inhoud gaan

Achtergrondzangeres met culinair boek naar de voorgrond

Geplaatst opzaterdag 30 oktober 2021 - 19:07

Kelly ter Horst uit Venlo stond als achtergrondzangeres meer dan twintig jaar als op de planken met grote Nederlandse artiesten. Totdat haar stem het een paar jaar geleden begaf. Met een culinair boek begint ze nu aan een nieuwe carrière.

Een logische stap, want Ter Horst groeide naar eigen zeggen op met twee passies. Muziek en koken.

Mooiste meisje van de klas
Toch duurde het even voordat ze daadwerkelijk een streep onder haar muziekcarrière kon zetten en zich richten op iets nieuws. De omslag kwam tijdens de opnames voor het AVROTROS tv-programma Het Mooiste Meisje van de Klas. "Toen trok mijn leven zich als een film aan me voorbij en besefte ik dat ik door moest", vertelde ze in Limburg Centraal.

Culinair doorgeefboek
Het resultaat is het boek De smaak van het leven. Geen standaard kookboek, maar een 'culinair doorgeefboek' zoals de schrijfster het zelf noemt. Een boek waarin geschreven, geplakt en gekliederd mag worden, want het is de bedoeling dat je het verrijkt met je eigen recepten en anekdotes. "Ik hoop dat dit boek mensen met elkaar verbindt," aldus Ter Horst. "En daarin zit de overeenkomst met de muziek. Ook daarin zocht ik steeds de verbinding."

Tweede druk
Omdat Ter Horst volledig de regie in handen wilde houden, bracht ze het boek in eigen beheer uit. Na een maand zijn er tweeduizend exemplaren verkocht en is de tweede druk in de maak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen