Overslaan en naar de inhoud gaan

Acht tips over sluwe wisseltruc bij juwelier in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 17 juli 2018 - 21:08

De politie heeft acht tips gekregen over de oplichter die een sluwe wisseltruc toepaste bij een juwelier in Maastricht en daarbij een Rolex-horloge van 35.000 euro heeft buitgemaakt.

Ook werd in Opsporing Verzocht duidelijk dat er twee mogelijke andere slachtoffers zijn van deze wisseltruc.

Bewakingsbeelden
De tips kwamen binnen naar aanleiding van de uitzending van het opsporingsprogramma vorige week dinsdag. Daarin werden bewakingsbeelden getoond van de dief die 8 mei op klaarlichte dag toesloeg.

Gebrekkig Duits
De man bracht die dag eerdere bezoekjes aan de juwelierszaak. De laatste keer stelde hij een medewerkster vragen over de Rolex. Zij ging met de man aan een tafel zitten en legde de peperdure horloge voor hem neer. In gebrekkig Duits vertelde de man dat hij ook nog op zoek was naar iets voor zijn vrouw.

Terwijl de medewerkster wat sieraden pakte, wisselde de dief razendsnel het dure horloge om voor een imitatie daarvan. Eentje die exact lijkt op de echte Rolex.

Lees ook: Gewiekste oplichter doet wisseltruc bij juwelier Maastricht

Jas
Toen de medewerkster terugkwam, wilde de man ineens nog wat ringen in de etalage bekijken. Daarvoor liep hij naar buiten. De medewerkster rook geen argwaan, omdat de man zijn jas binnen had laten hangen. Hij wilde daarmee de waan wekken dat hij terug zou komen. In werkelijkheid nam hij echter direct de benen.

De politie heeft de dief nog niet kunnen opsporen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen