Overslaan en naar de inhoud gaan

Acht spelers kunnen gratis vertrekken bij Fortuna Sittard

Geplaatst opmaandag 1 april 2019 - 12:31

Fortuna Sittard heeft de contracten van acht spelers officieel opgezegd. Onder hen bevinden zich publieksfavorieten Lars Hutten, Jorrit Smeets en Finn Stokkers.

Profclubs moeten ieder jaar voor 1 april officieel laten weten of ze een contract verlengen of opzeggen. Als ze dat niet doen, wordt het contract automatisch verlengd onder dezelfde voorwaarde.

Terugkerende formaliteit
Dat Fortuna acht spelers heeft laten weten dat hun contract is opgezegd, betekent niet dat deze spelers volgend jaar niet meer in Sittard spelen. "De formele aanzegging betekent niet dat we geen toekomst meer zien in deze spelers. Deze opzeggingen zijn een jaarlijks terugkerende formaliteit. In de komende maand gaan we met elk van deze spelers in gesprek over hun toekomst. Met een aantal van hen wordt zelfs al gesproken over een langer verblijf", zegt technisch manager Sjoerd Ars.

Helpen bij herstel
Naast de genoemde Hutten, Smeets en Stokkers lopen ook Kai Heerings, ​Calvin Mac-Intosch, Marco Ospitalieri, Aykut Özer en Gavin Vlijter uit hun contract. Eén speler kreeg te horen dat hij sowieso in Sittard blijft: de optie in het contract van de geblesseerde Djibril Dianessy is gelicht, waardoor zijn verbintenis loopt tot de zomer van 2020. "Hij kreeg eind vorig seizoen te maken met een zeer zware knieblessure en is nu weer op de weg terug. We willen hem daarin helpen en een kans geven zich volledig te richten op zijn herstel om er zo voor te zorgen dat hij nog sterker terug komt"

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV