Overslaan en naar de inhoud gaan

Acht miljoen illegale sigaretten ontdekt in Venray

Geplaatst opwoensdag 27 mei 2020 - 15:12

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft maandag op een bedrijventerrein in Venray 8 miljoen illegale sigaretten onderschept en in beslag genomen.

Een 47-jarige man uit Tilburg is aangehouden voor het gevonden illegale waar in het pand aan Keizersveld.

2,5 miljoen euro
De sloffen sigaretten zaten in een container afkomstig uit Singapore en waren verpakt in kartonnen dozen zonder opschrift, meldt de FIOD woensdag. De dozen waren op pallets gestapeld en verpakt in aluminiumfolie. Volgens de FIOD zou er 2,5 miljoen euro aan accijnzen en omzetbelasting ontdoken worden, als de sigaretten op de markt kwamen.

'Arrestatieteam viel binnen'
Verschillende bedrijven huren een pand in het betreffende gebouw aan Keizersveld. Personeel van een een print- en mediabedrijf in hetzelfde pand moest vanwege onderzoek twee uur lang het werk stilleggen, meldt de lokale nieuwssite PeelenMaasVenray.nl. "Het arrestatieteam kwam met veel machtsvertoon binnen. Alle telefoons moesten meteen worden uitgeschakeld en zowel ikzelf als enkele personeelsleden zijn ondervraagd", zegt de directeur van Van den Munckhof Print & Media.

"Al snel werd het duidelijk dat het om de inhoud van de zeecontainer ging die net was gelost. Een medewerker van dat bedrijf is aangehouden. Verder heeft de FIOD ons niets medegedeeld."

'Schatkist benadeeld'
Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld, meldt de FIOD. Het Openbaar Ministerie, de Douane en de FIOD werken daarom intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen