Overslaan en naar de inhoud gaan

Acht miljoen illegale sigaretten ontdekt in Venray

Geplaatst opwoensdag 27 mei 2020 - 15:12

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft maandag op een bedrijventerrein in Venray 8 miljoen illegale sigaretten onderschept en in beslag genomen.

Een 47-jarige man uit Tilburg is aangehouden voor het gevonden illegale waar in het pand aan Keizersveld.

2,5 miljoen euro
De sloffen sigaretten zaten in een container afkomstig uit Singapore en waren verpakt in kartonnen dozen zonder opschrift, meldt de FIOD woensdag. De dozen waren op pallets gestapeld en verpakt in aluminiumfolie. Volgens de FIOD zou er 2,5 miljoen euro aan accijnzen en omzetbelasting ontdoken worden, als de sigaretten op de markt kwamen.

'Arrestatieteam viel binnen'
Verschillende bedrijven huren een pand in het betreffende gebouw aan Keizersveld. Personeel van een een print- en mediabedrijf in hetzelfde pand moest vanwege onderzoek twee uur lang het werk stilleggen, meldt de lokale nieuwssite PeelenMaasVenray.nl. "Het arrestatieteam kwam met veel machtsvertoon binnen. Alle telefoons moesten meteen worden uitgeschakeld en zowel ikzelf als enkele personeelsleden zijn ondervraagd", zegt de directeur van Van den Munckhof Print & Media.

"Al snel werd het duidelijk dat het om de inhoud van de zeecontainer ging die net was gelost. Een medewerker van dat bedrijf is aangehouden. Verder heeft de FIOD ons niets medegedeeld."

'Schatkist benadeeld'
Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld, meldt de FIOD. Het Openbaar Ministerie, de Douane en de FIOD werken daarom intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen