Overslaan en naar de inhoud gaan

Acht Limburgse kunstacts naar finale Kunstbende

Geplaatst opmaandag 20 maart 2017 - 6:17

Tijdens de Limburgse voorronde van de kunstwedstrijd De Kunstbende in Sittard heeft de jury acht acts doorgestuurd naar de finale.

In de schouwburg streden zondag 450 jongeren tussen de 12 en 18 jaar in acht verschillende cultuuronderdelen tegen elkaar.

Winnaars
Bij dans ging de overwinning naar het duo Mickéla Peters en Fleur Veugelers uit Sittard. Muziek werd gewonnen door Wybe Zijlstra en bij theater ging de eerste prijs naar Maya de Weerdt. In de categorie taal won Heleen Sillekens uit Herten en de beste film is volgens de jury 'No Filter' van Robin Gort. Bij het onderdeel fashion won de groep SCRASH'D.

Bij de expositie kreeg het werk 'Apocalypse' van de in Maastricht studerende Indonesiër Dion Nataraja de meeste punten en beste Limburgse dj werd Alex Ebs. Aan het dj-onderdeel deden 36 jongeren mee die via verschillende voorrondes een plek in de finale moesten zien te halen.

Finale
De finale van De Kunstbende 2017 is op zaterdag 1 juli in Amsterdam. De Limburgse winnaars vertegenwoordigen in de Westergasfabriek die dag onze provincie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zangeres Aïcha Cherif wint finale van Kunstbende
Recordaantal regiofinalisten bij Kunstbende Limburg
Limburgse winst bij finale van Kunstbende
Limburgse finalisten Kunstbende bekendgemaakt
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen