Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Acht arrestaties bij groot onderzoek naar chemicaliën

Geplaatst opmaandag 20 mei 2019 - 10:09

De Belgische politie en de Limburgse politie hebben in een onderzoek naar de internationale handel in chemicaliën voor drugs tot dusver acht personen opgepakt.

Dat meldt de politie maandag in een persbericht.

Chemicaliën
Zo heeft het onderzoek naar productieplaatsen in Roermond en Liempde geleid. In Brabant werd een groot XTC-lab opgerold. In een garagebox in Roermond werd een grote hoeveelheid chemicaliën aangetroffen.

Lees ook: Twee Weertenaren opgepakt bij groot Brabants drugslab

Arrestaties
In totaal zijn tot dusver acht aanhoudingen verricht. Het gaat om drie Belgen, twee mannen uit Weert (van 29 en 30 jaar oud) en een Roermondse vrouw. In Liempde werden een 54-jarige vrouw en een 60-jarige man opgepakt. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Lees ook: Onderzoek in loods na vondst chemicaliën

Onderzoek
De federale politie Hasselt en Team Ondermijning Limburg hebben de afgelopen maanden intensief samenwerkt om de grensoverschrijdende handel in chemicaliën in beeld te brengen. De chemicaliën worden gebruikt bij de productie van drugs.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen