Overslaan en naar de inhoud gaan

Acht arrestaties bij groot onderzoek naar chemicaliën

Geplaatst opmaandag 20 mei 2019 - 10:09

De Belgische politie en de Limburgse politie hebben in een onderzoek naar de internationale handel in chemicaliën voor drugs tot dusver acht personen opgepakt.

Dat meldt de politie maandag in een persbericht.

Chemicaliën
Zo heeft het onderzoek naar productieplaatsen in Roermond en Liempde geleid. In Brabant werd een groot XTC-lab opgerold. In een garagebox in Roermond werd een grote hoeveelheid chemicaliën aangetroffen.

Lees ook: Twee Weertenaren opgepakt bij groot Brabants drugslab

Arrestaties
In totaal zijn tot dusver acht aanhoudingen verricht. Het gaat om drie Belgen, twee mannen uit Weert (van 29 en 30 jaar oud) en een Roermondse vrouw. In Liempde werden een 54-jarige vrouw en een 60-jarige man opgepakt. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Lees ook: Onderzoek in loods na vondst chemicaliën

Onderzoek
De federale politie Hasselt en Team Ondermijning Limburg hebben de afgelopen maanden intensief samenwerkt om de grensoverschrijdende handel in chemicaliën in beeld te brengen. De chemicaliën worden gebruikt bij de productie van drugs.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen