Overslaan en naar de inhoud gaan

Acht arrestaties bij groot onderzoek naar chemicaliën

Geplaatst opmaandag 20 mei 2019 - 10:09

De Belgische politie en de Limburgse politie hebben in een onderzoek naar de internationale handel in chemicaliën voor drugs tot dusver acht personen opgepakt.

Dat meldt de politie maandag in een persbericht.

Chemicaliën
Zo heeft het onderzoek naar productieplaatsen in Roermond en Liempde geleid. In Brabant werd een groot XTC-lab opgerold. In een garagebox in Roermond werd een grote hoeveelheid chemicaliën aangetroffen.

Lees ook: Twee Weertenaren opgepakt bij groot Brabants drugslab

Arrestaties
In totaal zijn tot dusver acht aanhoudingen verricht. Het gaat om drie Belgen, twee mannen uit Weert (van 29 en 30 jaar oud) en een Roermondse vrouw. In Liempde werden een 54-jarige vrouw en een 60-jarige man opgepakt. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Lees ook: Onderzoek in loods na vondst chemicaliën

Onderzoek
De federale politie Hasselt en Team Ondermijning Limburg hebben de afgelopen maanden intensief samenwerkt om de grensoverschrijdende handel in chemicaliën in beeld te brengen. De chemicaliën worden gebruikt bij de productie van drugs.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen