Overslaan en naar de inhoud gaan

Acht arrestaties bij groot onderzoek naar chemicaliën

Geplaatst opmaandag 20 mei 2019 - 10:09

De Belgische politie en de Limburgse politie hebben in een onderzoek naar de internationale handel in chemicaliën voor drugs tot dusver acht personen opgepakt.

Dat meldt de politie maandag in een persbericht.

Chemicaliën
Zo heeft het onderzoek naar productieplaatsen in Roermond en Liempde geleid. In Brabant werd een groot XTC-lab opgerold. In een garagebox in Roermond werd een grote hoeveelheid chemicaliën aangetroffen.

Lees ook: Twee Weertenaren opgepakt bij groot Brabants drugslab

Arrestaties
In totaal zijn tot dusver acht aanhoudingen verricht. Het gaat om drie Belgen, twee mannen uit Weert (van 29 en 30 jaar oud) en een Roermondse vrouw. In Liempde werden een 54-jarige vrouw en een 60-jarige man opgepakt. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Lees ook: Onderzoek in loods na vondst chemicaliën

Onderzoek
De federale politie Hasselt en Team Ondermijning Limburg hebben de afgelopen maanden intensief samenwerkt om de grensoverschrijdende handel in chemicaliën in beeld te brengen. De chemicaliën worden gebruikt bij de productie van drugs.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen