Overslaan en naar de inhoud gaan

Abrikozenpitten uit schappen na vergiftiging Roermondenaar

Geplaatst opvrijdag 29 december 2017 - 13:18

Winkelketen Erica Kruiderijen haalt alle zakken met abrikozenpitten uit de schappen.

De kruidenier doet dat vanwege de vergiftiging van Gert Arts uit Roermond, zo schrijft RTL Nieuws. De man had per ongeluk veel te veel van de abrikozenpitten gegeten. Hij overleefde dat op het nippertje.

Vervelend
"We betreuren de situatie", zegt een woordvoerder van Erica Kruiderijen tegen RTL Nieuws. "We vinden het vervelend voor deze meneer. We hebben de producten uit de schappen gehaald. We gaan onderzoeken wat er precies aan de hand is. We hebben er nooit eerder gevallen mee gehad." Erica Kruiderijen heeft elf winkels.

Lees ook: 'Abrikozenpitten worden Roermondenaar bijna fataal'

Vergiftigd
De 74-jarige Roermondenaar kocht de pitten bij een vestiging op het station van Eindhoven. Hij had trek en wilde snel iets eten. De waarschuwing dat je maximaal vijf abrikozenpitten mag eten, had Gert niet gezien. In de trein voelde hij zich al snel niet lekker. Daarna werd hij onwel en moest hij met spoed naar het ziekenhuis. Daar bleek hij vergiftigd te zijn en kon hij ternauwernood worden gered, zo vertelde hij tegen
RTL Nieuws.

In de abrikozenpitten zit cyanide. Dat is een zeer sterk gif.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen