Overslaan en naar de inhoud gaan

Abrikozenpitten uit schappen na vergiftiging Roermondenaar

Geplaatst opvrijdag 29 december 2017 - 13:18

Winkelketen Erica Kruiderijen haalt alle zakken met abrikozenpitten uit de schappen.

De kruidenier doet dat vanwege de vergiftiging van Gert Arts uit Roermond, zo schrijft RTL Nieuws. De man had per ongeluk veel te veel van de abrikozenpitten gegeten. Hij overleefde dat op het nippertje.

Vervelend
"We betreuren de situatie", zegt een woordvoerder van Erica Kruiderijen tegen RTL Nieuws. "We vinden het vervelend voor deze meneer. We hebben de producten uit de schappen gehaald. We gaan onderzoeken wat er precies aan de hand is. We hebben er nooit eerder gevallen mee gehad." Erica Kruiderijen heeft elf winkels.

Lees ook: 'Abrikozenpitten worden Roermondenaar bijna fataal'

Vergiftigd
De 74-jarige Roermondenaar kocht de pitten bij een vestiging op het station van Eindhoven. Hij had trek en wilde snel iets eten. De waarschuwing dat je maximaal vijf abrikozenpitten mag eten, had Gert niet gezien. In de trein voelde hij zich al snel niet lekker. Daarna werd hij onwel en moest hij met spoed naar het ziekenhuis. Daar bleek hij vergiftigd te zijn en kon hij ternauwernood worden gered, zo vertelde hij tegen
RTL Nieuws.

In de abrikozenpitten zit cyanide. Dat is een zeer sterk gif.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen