Overslaan en naar de inhoud gaan

Abrikozenijs uit Nederweert gooit hoge ogen in Italië

Geplaatst opzondag 26 januari 2020 - 8:00

IJsbereider Steff Janssen uit Nederweert is de hoogst geklasseerde Nederlander op de wereldranglijst van ijsmakers.

De 28-jarige Janssen neemt de 37e plaats in op de internationale lijst. Hij is tevens de enige Limburgse ijsmaker op de lijst.

Wereldranglijst
De wereldranglijst is gepresenteerd tijdens het Gelato Festival Sigep in de Italiaanse badplaats Rimini. Het evenement is de grootste ijsbeurs ter wereld en vond afgelopen week plaats. De lijst bestaat uit ijsmakers die de afgelopen tien jaar aan wedstrijden van het Gelato Festival hebben meegedaan en uit deelnemers aan de Gelato World Tour.

Abrikozenijs
In totaal staan 385 ijsmakers uit de hele wereld op de lijst. Vijf daarvan komen uit Nederland. Het merendeel op de ranglijst komt uit Italië. Op nummer 1 staat Italiaan Eugenio Morrone met 216 punten. De Nederweertenaar scoorde met zijn ‘apricot almond pie’ 57 punten. “Dat is een abrikozenijs met witte chocolade en amandelkrokant”, legt Janssen uit. Hij is blij met de erkenning voor zijn ijs.

Kinderjury
Met zijn abrikozenijscreatie behaalde Janssen in 2019 de derde plaats tijdens het Europese Gelato Festival in Rome. De kinderjury van die wedkamp zette de abrikozenijs van Janssen op de eerste plek.

Vader
De Nederweerter ijsbereider heeft het vak geleerd van zijn vader, Marcel Janssen. “Die begon in 1984 met een ijssalon in Nederweert”, zegt de zoon. IJssalon Florence is al een paar keer uitgeroepen tot ijssalon van het jaar.

Coppa d'Oro
De wereldranglijst is een initiatief van Carpigiani. Deze multinational is wereldwijd marktleider in de verkoop van ijsmachines. Deze lijst staat los van de Coppa d’Oro, de oudste en meest prestigieuze ijswedstrijd ter wereld.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen