Overslaan en naar de inhoud gaan

Abrikozenijs uit Nederweert gooit hoge ogen in Italië

Geplaatst opzondag 26 januari 2020 - 8:00

IJsbereider Steff Janssen uit Nederweert is de hoogst geklasseerde Nederlander op de wereldranglijst van ijsmakers.

De 28-jarige Janssen neemt de 37e plaats in op de internationale lijst. Hij is tevens de enige Limburgse ijsmaker op de lijst.

Wereldranglijst
De wereldranglijst is gepresenteerd tijdens het Gelato Festival Sigep in de Italiaanse badplaats Rimini. Het evenement is de grootste ijsbeurs ter wereld en vond afgelopen week plaats. De lijst bestaat uit ijsmakers die de afgelopen tien jaar aan wedstrijden van het Gelato Festival hebben meegedaan en uit deelnemers aan de Gelato World Tour.

Abrikozenijs
In totaal staan 385 ijsmakers uit de hele wereld op de lijst. Vijf daarvan komen uit Nederland. Het merendeel op de ranglijst komt uit Italië. Op nummer 1 staat Italiaan Eugenio Morrone met 216 punten. De Nederweertenaar scoorde met zijn ‘apricot almond pie’ 57 punten. “Dat is een abrikozenijs met witte chocolade en amandelkrokant”, legt Janssen uit. Hij is blij met de erkenning voor zijn ijs.

Kinderjury
Met zijn abrikozenijscreatie behaalde Janssen in 2019 de derde plaats tijdens het Europese Gelato Festival in Rome. De kinderjury van die wedkamp zette de abrikozenijs van Janssen op de eerste plek.

Vader
De Nederweerter ijsbereider heeft het vak geleerd van zijn vader, Marcel Janssen. “Die begon in 1984 met een ijssalon in Nederweert”, zegt de zoon. IJssalon Florence is al een paar keer uitgeroepen tot ijssalon van het jaar.

Coppa d'Oro
De wereldranglijst is een initiatief van Carpigiani. Deze multinational is wereldwijd marktleider in de verkoop van ijsmachines. Deze lijst staat los van de Coppa d’Oro, de oudste en meest prestigieuze ijswedstrijd ter wereld.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen