Overslaan en naar de inhoud gaan

Abrikozenijs uit Nederweert gooit hoge ogen in Italië

Geplaatst opzondag 26 januari 2020 - 8:00

IJsbereider Steff Janssen uit Nederweert is de hoogst geklasseerde Nederlander op de wereldranglijst van ijsmakers.

De 28-jarige Janssen neemt de 37e plaats in op de internationale lijst. Hij is tevens de enige Limburgse ijsmaker op de lijst.

Wereldranglijst
De wereldranglijst is gepresenteerd tijdens het Gelato Festival Sigep in de Italiaanse badplaats Rimini. Het evenement is de grootste ijsbeurs ter wereld en vond afgelopen week plaats. De lijst bestaat uit ijsmakers die de afgelopen tien jaar aan wedstrijden van het Gelato Festival hebben meegedaan en uit deelnemers aan de Gelato World Tour.

Abrikozenijs
In totaal staan 385 ijsmakers uit de hele wereld op de lijst. Vijf daarvan komen uit Nederland. Het merendeel op de ranglijst komt uit Italië. Op nummer 1 staat Italiaan Eugenio Morrone met 216 punten. De Nederweertenaar scoorde met zijn ‘apricot almond pie’ 57 punten. “Dat is een abrikozenijs met witte chocolade en amandelkrokant”, legt Janssen uit. Hij is blij met de erkenning voor zijn ijs.

Kinderjury
Met zijn abrikozenijscreatie behaalde Janssen in 2019 de derde plaats tijdens het Europese Gelato Festival in Rome. De kinderjury van die wedkamp zette de abrikozenijs van Janssen op de eerste plek.

Vader
De Nederweerter ijsbereider heeft het vak geleerd van zijn vader, Marcel Janssen. “Die begon in 1984 met een ijssalon in Nederweert”, zegt de zoon. IJssalon Florence is al een paar keer uitgeroepen tot ijssalon van het jaar.

Coppa d'Oro
De wereldranglijst is een initiatief van Carpigiani. Deze multinational is wereldwijd marktleider in de verkoop van ijsmachines. Deze lijst staat los van de Coppa d’Oro, de oudste en meest prestigieuze ijswedstrijd ter wereld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen