Overslaan en naar de inhoud gaan

ABP kijkt over twee jaar naar beleggingen farmacie

Geplaatst opmaandag 11 juni 2018 - 13:16

Pensioenfonds ABP neemt in 2020 een besluit over al zijn beleggingen, ook die in de farmaceutische industrie.

Daarbij speelt duurzaam en verantwoord ondernemen een belangrijke rol.

Raadsvragen
Dat meldt het gemeentebestuur van Heerlen in zijn antwoord op vragen van de PvdA-fractie in de gemeenteraad.
Die verwees daarin naar een TV-uitzending over het farmaceutisch bedrijf Aurobindo Pharma. Daarin werd het bedrijf ervan beschuldigd werknemers te lage lonen te betalen en zich niet te houden aan de veiligheidsmaatregelen in zijn fabrieken.

Lees ook: 'ABP aanspreken op band met bedrijf'

Medicijnen
​Aurobindo
Pharma is één van de grootste fabrikanten van medicijnen op de Nederlandse markt, stelt de PvdA. De hoofdvestiging is gevestigd in India. De partij vond dat de gemeente het ABP op de mogelijke misstanden moest aanspreken omdat het hoofdkantoor van het pensioenfonds in Heerlen ligt.

Sociale stad
Het gemeentebestuur is het met de PvdA eens dat "een sociale stad als Heerlen zowel direct als indirect niet moet meewerken aan dit soort praktijken." Daarom is het ABP ook om een schriftelijke reactie gevraagd. Die heeft nu dus laten weten ermee bezig te zijn de hele beleggingsportefeuille tegen het licht te houden. Ook heeft het ABP in maart en april gesproken met Aurobindo Pharma. Daarin is gevraagd om een reactie op de forse kritiekpunten.

Op basis van de (schriftelijke) antwoorden bekijkt ABP welke afspraken er nodig zijn om de situatie zo nodig te verbeteren, zo blijkt uit het antwoord van het gemeentebestuur van Heerlen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen