Overslaan en naar de inhoud gaan

ABP kijkt over twee jaar naar beleggingen farmacie

Geplaatst opmaandag 11 juni 2018 - 13:16

Pensioenfonds ABP neemt in 2020 een besluit over al zijn beleggingen, ook die in de farmaceutische industrie.

Daarbij speelt duurzaam en verantwoord ondernemen een belangrijke rol.

Raadsvragen
Dat meldt het gemeentebestuur van Heerlen in zijn antwoord op vragen van de PvdA-fractie in de gemeenteraad.
Die verwees daarin naar een TV-uitzending over het farmaceutisch bedrijf Aurobindo Pharma. Daarin werd het bedrijf ervan beschuldigd werknemers te lage lonen te betalen en zich niet te houden aan de veiligheidsmaatregelen in zijn fabrieken.

Lees ook: 'ABP aanspreken op band met bedrijf'

Medicijnen
​Aurobindo
Pharma is één van de grootste fabrikanten van medicijnen op de Nederlandse markt, stelt de PvdA. De hoofdvestiging is gevestigd in India. De partij vond dat de gemeente het ABP op de mogelijke misstanden moest aanspreken omdat het hoofdkantoor van het pensioenfonds in Heerlen ligt.

Sociale stad
Het gemeentebestuur is het met de PvdA eens dat "een sociale stad als Heerlen zowel direct als indirect niet moet meewerken aan dit soort praktijken." Daarom is het ABP ook om een schriftelijke reactie gevraagd. Die heeft nu dus laten weten ermee bezig te zijn de hele beleggingsportefeuille tegen het licht te houden. Ook heeft het ABP in maart en april gesproken met Aurobindo Pharma. Daarin is gevraagd om een reactie op de forse kritiekpunten.

Op basis van de (schriftelijke) antwoorden bekijkt ABP welke afspraken er nodig zijn om de situatie zo nodig te verbeteren, zo blijkt uit het antwoord van het gemeentebestuur van Heerlen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen