Overslaan en naar de inhoud gaan

ABP investeert nog steeds in kernwapens

Geplaatst opvrijdag 7 november 2014 - 3:25

Pensioenfonds ABP in Heerlen is nog steeds de grootste investeerder van het land in bedrijven die kernwapens maken. Dat meldde TV-programma EenVandaag donderdag.

Begin dit jaar meldde het actualiteitenprogramma dat het ABP als grootste pensioenfonds van het land investeert in kernwapens. Het ambtenarenpensioenfonds beloofde daarop het beleid te heroverwegen, omdat tweederde van de deelnemers aan dit pensioenfonds liet weten het niet eens te zijn met die investeringen.

Binnen de regels
Nu blijkt echter dat het ABP nog steeds investeert in kernwapen-producenten. Het pensioenfonds met het hoofdkantoor in Heerlen
houdt zich naar eigen zeggen aan alle wet- en regelgeving en doet niks wat niet zou mogen.

PAX
Vredesbeweging PAX constateert dat ABP zich niet aan eerder gedane beloften heeft gehouden om veel minder in kernwapen-bedrijven te investeren. PAX vindt dat vooral een probleem, omdat je in Nederland niet kunt kiezen waar je pensioen wordt opgebouwd. ABP is het pensioenfonds voor alle mensen die in Nederland werken bij overheid en onderwijs.

ABP heeft wederom beterschap beloofd. Duurzaamheid moet midden 2015 een duidelijke plaats innemen in haar beleid.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ABP zet twee bedrijven op zwarte lijst
ABP neemt beleggingsportefeulle op de schop
Pensioenfonds ABP staat er nog slechter voor
ABP stapt uit tabak en kernwapens
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen