Overslaan en naar de inhoud gaan

ABP investeert nog steeds in kernwapens

Geplaatst opvrijdag 7 november 2014 - 3:25

Pensioenfonds ABP in Heerlen is nog steeds de grootste investeerder van het land in bedrijven die kernwapens maken. Dat meldde TV-programma EenVandaag donderdag.

Begin dit jaar meldde het actualiteitenprogramma dat het ABP als grootste pensioenfonds van het land investeert in kernwapens. Het ambtenarenpensioenfonds beloofde daarop het beleid te heroverwegen, omdat tweederde van de deelnemers aan dit pensioenfonds liet weten het niet eens te zijn met die investeringen.

Binnen de regels
Nu blijkt echter dat het ABP nog steeds investeert in kernwapen-producenten. Het pensioenfonds met het hoofdkantoor in Heerlen
houdt zich naar eigen zeggen aan alle wet- en regelgeving en doet niks wat niet zou mogen.

PAX
Vredesbeweging PAX constateert dat ABP zich niet aan eerder gedane beloften heeft gehouden om veel minder in kernwapen-bedrijven te investeren. PAX vindt dat vooral een probleem, omdat je in Nederland niet kunt kiezen waar je pensioen wordt opgebouwd. ABP is het pensioenfonds voor alle mensen die in Nederland werken bij overheid en onderwijs.

ABP heeft wederom beterschap beloofd. Duurzaamheid moet midden 2015 een duidelijke plaats innemen in haar beleid.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ABP zet twee bedrijven op zwarte lijst
ABP neemt beleggingsportefeulle op de schop
Pensioenfonds ABP staat er nog slechter voor
ABP stapt uit tabak en kernwapens
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen