Overslaan en naar de inhoud gaan

ABP investeert nog steeds in kernwapens

Geplaatst opvrijdag 7 november 2014 - 3:25

Pensioenfonds ABP in Heerlen is nog steeds de grootste investeerder van het land in bedrijven die kernwapens maken. Dat meldde TV-programma EenVandaag donderdag.

Begin dit jaar meldde het actualiteitenprogramma dat het ABP als grootste pensioenfonds van het land investeert in kernwapens. Het ambtenarenpensioenfonds beloofde daarop het beleid te heroverwegen, omdat tweederde van de deelnemers aan dit pensioenfonds liet weten het niet eens te zijn met die investeringen.

Binnen de regels
Nu blijkt echter dat het ABP nog steeds investeert in kernwapen-producenten. Het pensioenfonds met het hoofdkantoor in Heerlen
houdt zich naar eigen zeggen aan alle wet- en regelgeving en doet niks wat niet zou mogen.

PAX
Vredesbeweging PAX constateert dat ABP zich niet aan eerder gedane beloften heeft gehouden om veel minder in kernwapen-bedrijven te investeren. PAX vindt dat vooral een probleem, omdat je in Nederland niet kunt kiezen waar je pensioen wordt opgebouwd. ABP is het pensioenfonds voor alle mensen die in Nederland werken bij overheid en onderwijs.

ABP heeft wederom beterschap beloofd. Duurzaamheid moet midden 2015 een duidelijke plaats innemen in haar beleid.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ABP zet twee bedrijven op zwarte lijst
ABP neemt beleggingsportefeulle op de schop
Pensioenfonds ABP staat er nog slechter voor
ABP stapt uit tabak en kernwapens
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen