Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aboutaleb wil duidelijkheid van Geert Wilders

Geplaatst opzondag 26 juli 2015 - 22:56

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam daagt PVV-leider Geert Wilders uit zijn plan voor 'minder Marokkanen' te ontvouwen.

Aboutaleb deed zijn oproep zondagavond in het tv-programma Zomergasten. Daarin ging hij naar eigen zeggen voor het eerst in op de omstreden uitspraak van Wilders.

Wat is je plan?
"Wilders heeft erbij gezegd dat hij dat gaat regelen. Dan heeft de samenleving er recht op te weten hoe hij dat gaat doen", zei Aboutaleb in het VPRO-programma. "Ik wil van hem weten: wat is je plan? Wanneer ga je dat regelen? De samenleving heeft het recht dat plan te kennen."

Geen aangifte
Aboutaleb zei in de uitzending lang te hebben gezwegen over de oproep van Wilders tot minder Marokkanen. Hij wilde geen aangifte doen, niet als burgemeester en evenmin als privépersoon. Hij verwijst naar zijn vader, die bang is dat hij Nederland moet verlaten. "Dat doet hem waanzinnig veel pijn."

Ouders zijn bang
De burgemeester vertelde dat zijn vader twee banen had om zijn kinderen te laten studeren. "Van hem moet er minder zijn, niet omdat hij iets verkeerd heeft gedaan, maar omdat hij tot een etnische groep behoort. Mijn ouders zijn bang. Dus ik wil van Wilders weten: wanneer gaat u ze terugsturen?"

Geert Wilders reageerde zondagavond op Aboutaleb met de volgende tweet:

Minder Marokkanen
Wilders deed zijn uitspraak van 'minder Marokkanen' op verkiezingscampagne in maart 2014. De 'minder Marokkanen'-uitlatingen leidden tot 6400 aangiften tegen Wilders. Het Openbaar Ministerie wil de politicus vervolgen voor het aanzetten tot haat en discriminatie.

Lees ook: Wilders' 'minder Marokkanen' zorgt voor meer klachten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geert Wilders
Wilders: 'Het lijkt de wereld op zijn kop'
Wilders kijkt naar zichzelf in Persmuseum
Geert Wilders verhoord door Rijksrecherche
'Ook kiezer vindt Timmermans beste politicus'
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1

Meest gelezen