Overslaan en naar de inhoud gaan

Abdij Rolduc opgeschrikt door terreuroefening

Geplaatst opdonderdag 19 april 2018 - 15:59

De serene rust rond Abdij Rolduc in Kerkrade werd donderdagmorgen bruut verstoord door een terreuroefening.

Op het terrein werd een aanslag nagebootst, vergelijkbaar met de terreuraanval op muziekpodium Bataclan in Parijs. Daarbij werd ook uitbundig geschoten met losse flodders.

Symposium
Agenten, politiemensen van antiterreureenheid DSI, hulpdiensten uit de hele Euregio en acteurs als slachtoffers speelden de aanslag na. De oefening hoort bij een symposium van de Limburgse Vereniging voor Intensieve Zorgverlening, dat dit weekend in het hotel wordt gehouden.

Hoewel de hotelgasten vooraf waren geïnformeerd over de oefening, kwamen de schoten voor sommigen toch als een verrassing.

Wegwezen?
​"Eerst hoorde ik mitrailleurschoten, daarna leek het wel of er een bom af ging", vertelt Maud Bouwens. Zij werkt in een kantoortje op de abdij. "Je denkt toch: moet ik wegwezen, of kan ik beter blijven zitten? Voor de zekerheid heb ik maar even met de receptie gebeld, toen bleek dat het om een oefening ging."

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen