Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Abbie Chalgoum over discriminatie: 'Dat raakt me'

Geplaatst opwoensdag 28 maart 2018 - 6:00

De uitkomst van een onderzoek van de Groene Amsterdammer waaruit blijkt dat mensen met een buitenlandse achternaam moeilijker aan een woning komen, is geen verrassing voor de Venlose acteur Abbie Chalgoum.

​Volgens de Groene Amsterdammer is er sprake van een 'significant verschil dat duidt op discriminatie.'

Lees ook: Abbie Chalgoum over discriminatie bij zoeken naar woning

Jezus
​Chalgoum, die eerder Jezus speelde in de Passiespelen, liep zelf tegen dezelfde grens aan bij het zoeken naar een woning in Amsterdam."Het is triest. Ik had al dertig keer gereageerd op een advertentie, maar zonder succes. Toen mijn vriendin met een Nederlandse achternaam het daarna probeerde, was het de eerste keer wel raak. Dat raakt me."

Rachid en Jaap
Voor het onderzoek reageerde het weekblad op woningadvertenties in heel Nederland onder twee verschillende namen; Rachid en Jaap. Ondanks dat Rachid iedere keer sneller reageerde dan Jaap, kreeg die laatste beduidend meer positieve respons.

Het weekblad benaderde ook makelaars om zogenaamd een huis te verhuren, maar niet aan allochtonen. Maar liefst 46 van de 50 makelaars gingen hierop in en overtreden daarmee de wet.

Solliciteren
"Ik had het tien jaar geleden al met solliciteren en nu weer met het vinden van een woning. Voor de meeste allochtonen is dit normaal", verzucht Chalgoum. "Ik heb er zelfs over nagedacht om mijn naam te veranderen. Maar dan zou ik mezelf verloochenen."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen