Overslaan en naar de inhoud gaan

Aarts stopt bij BAL en kiest voor maatschappelijke carrière

Geplaatst opdinsdag 9 juni 2020 - 10:32

De 26-jarige Roel Aarts stopt met professioneel basketbal bij Basketball Academie Limburg (BAL). Na zeven jaar eredivisie, waarvan zes jaar in Weert, houdt de 2.05 meter lange Bosschenaar het voor gezien en kiest hij voor zijn maatschappelijke carrière.

Dat meldt de Weerter basketbalclub op Facebook.

Balans
BAL-voorzitter Jeroen van Veen zegt dat Aarts vorige week heeft aangegeven om zijn privéleven in balans te willen brengen. "Hij heeft zijn studie afgerond en het is moeilijk om een maatschappelijke carrière te combineren met spelen bij BAL", zegt de voorzitter. "Spelen bij BAL is topsport met acht keer per week trainen en dat valt niet te combineren met een gewone baan."

Amerikaan opofferen
Volgens Van Veen is het financieel onmogelijk voor BAL om spelers als Aarts een fulltime profcontract aan te bieden. "Wij wilden heel ver gaan voor onze begrippen en een Amerikaanse speler opofferen om Roel nog een jaar te kunnen laten spelen voor BAL, want hij was enorm belangrijk voor ons team. De jonge spelers konden zich aan hem optrekken."

Aarts speelde één seizoen voor Den Bosch. Daarna heeft hij zes seizoenen voor de ploeg uit Weert gespeeld. Daar is hij uitgegroeid tot een van de sterkhouders. De boomlange Bosschenaar was het afgelopen seizoen goed voor 11,1 punten per wedstrijd en 7,2 rebounds. Volgend seizoen wordt tijdens een van de wedstrijden afscheid genomen van Aarts.

Uitdaging
Dat een speler als Aarts het professionele basketbal vaarwel zegt, geeft de uitdaging aan waar BAL voor staat. "Willen wij in de toekomst blijven genieten van professioneel basketbal in Limburg, dan zullen we meer inkomsten moeten genereren zodat spelers ook na afronding van hun studie langer in Weert blijven spelen", zegt Van Veen. "Spelers bereiken hun top tussen 26 en 31 jaar en het is jammer dat wij de carrière van spelers nog niet met een paar jaar kunnen verlengen en een goed professioneel salaris kunnen aanbieden."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen