Overslaan en naar de inhoud gaan

Aarts stopt bij BAL en kiest voor maatschappelijke carrière

Geplaatst opdinsdag 9 juni 2020 - 10:32

De 26-jarige Roel Aarts stopt met professioneel basketbal bij Basketball Academie Limburg (BAL). Na zeven jaar eredivisie, waarvan zes jaar in Weert, houdt de 2.05 meter lange Bosschenaar het voor gezien en kiest hij voor zijn maatschappelijke carrière.

Dat meldt de Weerter basketbalclub op Facebook.

Balans
BAL-voorzitter Jeroen van Veen zegt dat Aarts vorige week heeft aangegeven om zijn privéleven in balans te willen brengen. "Hij heeft zijn studie afgerond en het is moeilijk om een maatschappelijke carrière te combineren met spelen bij BAL", zegt de voorzitter. "Spelen bij BAL is topsport met acht keer per week trainen en dat valt niet te combineren met een gewone baan."

Amerikaan opofferen
Volgens Van Veen is het financieel onmogelijk voor BAL om spelers als Aarts een fulltime profcontract aan te bieden. "Wij wilden heel ver gaan voor onze begrippen en een Amerikaanse speler opofferen om Roel nog een jaar te kunnen laten spelen voor BAL, want hij was enorm belangrijk voor ons team. De jonge spelers konden zich aan hem optrekken."

Aarts speelde één seizoen voor Den Bosch. Daarna heeft hij zes seizoenen voor de ploeg uit Weert gespeeld. Daar is hij uitgegroeid tot een van de sterkhouders. De boomlange Bosschenaar was het afgelopen seizoen goed voor 11,1 punten per wedstrijd en 7,2 rebounds. Volgend seizoen wordt tijdens een van de wedstrijden afscheid genomen van Aarts.

Uitdaging
Dat een speler als Aarts het professionele basketbal vaarwel zegt, geeft de uitdaging aan waar BAL voor staat. "Willen wij in de toekomst blijven genieten van professioneel basketbal in Limburg, dan zullen we meer inkomsten moeten genereren zodat spelers ook na afronding van hun studie langer in Weert blijven spelen", zegt Van Veen. "Spelers bereiken hun top tussen 26 en 31 jaar en het is jammer dat wij de carrière van spelers nog niet met een paar jaar kunnen verlengen en een goed professioneel salaris kunnen aanbieden."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen