Overslaan en naar de inhoud gaan

Aardbeienteler America in overtreding

Geplaatst opvrijdag 26 augustus 2016 - 6:31

Aardbeien telen op een verboden ondergrond. De gemeente Horst aan de Maas komt in actie tegen de containervelden van Vissers Aardbeienplanten in America.

Als Vissers Aardbeienplanten in America doorgaat met de aanleg van containervelden moet het bedrijf de gemeente een dwangsom van 25.000 euro betalen.

Verboden
Op de akkers van Vissers aan de Midden Peelweg in America is de aanleg van deze voorziening verboden. Het bestemmingsplan staat deze voorziening niet toe in het laag gelegen open landschap. Begin 2015 legde Vissers desondanks tien hectare containerveld aan langs de Midden Peelweg. Horst aan de Maas trad toen niet op in afwachting van specifiek beleid voor teeltondersteunende voorzieningen.

Uitbreiding
Bij een gemeentecontrole in juni van dit jaar bleek Vissers te zijn gestart met een uitbreiding. Het was de bedoeling te groeien van tien naar zeventien hectare. De werkzaamheden zijn stilgelegd. Het bedrijf moet 25.000 euro betalen als het doorgaat.

Bij de gemeente is deze maand een vergunning aangevraagd voor in totaal zeventien hectare containerveld. Horst aan de Maas laat weten dat de aanvraag waarschijnlijk in september wordt beoordeeld.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Aardbeienoogst naar recordhoogte: Limburg tweede provincie
Rowwen Hèze gaat soulmuziek maken
Politieauto met hond tegen boom in America
Auto met politiehond tegen boom in America
3FM-uitzending vanaf Slotconcert Rowwen Hèze
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen