Overslaan en naar de inhoud gaan

Aardbeienoogst naar recordhoogte: Limburg tweede provincie

Geplaatst opmaandag 8 juni 2015 - 7:51

De aardbeienoogst is vorig jaar tot een recordhoogte gestegen. In 2014 is in Nederland 54 miljoen kilo aardbeien geplukt, 3 miljoen kilo meer dan in 2013.

Limburg is met 12 procent van de teeltoppervlakte na Brabant de grootste aardbeienprovincie van het land.

Zelf eten
De meeste aardbeien komen uit kassen en plastic tunnels. Zo'n 23 miljoen kilo Nederlandse aardbeien eten we zelf, voor een deel vers, voor een deel verwerkt in gebak, toetjes en conserven. De overige 30 miljoen kilo wordt uitgevoerd, vooral naar landen binnen Europa.

Belangrijk
Naar de exportwaarde gemeten is de aardbei inmiddels een van de belangrijkste tuinbouwgroenten van Nederland, na de tomaat, de paprika en de komkommer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Topjaar voor Aardbeienland Horst
Werkloosheid Horst aan de Maas fors gestegen
Nog veel misstanden in de champignonsector
Minder telers kweken meer aardbeien
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen