Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanvaring Servaasbrug was inschattingsfout schipper

Geplaatst opvrijdag 13 december 2019 - 16:06

De schipper die woensdag met zijn vrachtschip de Servaasbrug in Maastricht ramde, maakte een inschattingsfout.

Dat laat de politie weten.

Te hoog
De schipper was op de Maas in België al verschillende andere bruggen gepasseerd en dacht dat hij ook wel onder deze door kon, zo blijkt uit het verhoor van de man. De 110 meter lange tanker botste woensdag tegen de brug. De stuurhut raakte daarbij zwaar beschadigd. De schade aan de Servaasbrug viel mee. Het schip botste tegen het gedeelte van de brug dat omhoog kan om grote schepen door te laten.

Lees ook: Schip botst tegen Servaasbrug in Maastricht: één gewonde

Gif
De Duitse tanker was op het moment van de aanvaring leeg, maar het schip vervoerde eerder giftige stoffen. In de boot is nog koolwaterstof aanwezig, zegt de politie. Omdat het schip nog aan de ketting ligt in Maastricht, moet de laadruimte ontgast worden.

Het vrachtschip mag voorlopig niet verder varen. Het mag uitsluitend vanuit Maastricht naar een scheepswerf varen of gesleept worden. De schipper krijgt waarschijnlijk een boete.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen