Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanvaring op Maas: scheepvaart onder begeleiding hervat

Geplaatst opdonderdag 14 oktober 2021 - 6:49

De scheepvaart op de Maas bij Beesel is in de loop van de ochtend onder begeleiding hervat.

Woensdagavond vond hier een aanvaring plaats. Vanwege dit ongeval was de Maas in beide richtingen gestremd en is een veerpont uit de vaart. Even na 8:00 uur is de scheepvaart onder begeleiding van Rijkswaterstaat hervat.

Lichtgewond
Rond 20:30 kwamen twee vrachtschepen ter hoogte van de veerpont tussen Beesel en Kessel met elkaar in botsing. Een persoon is lichtgewond geraakt. Een van de schepen was geladen met rollen draadstaal en het andere met 340 ton zwavelzuur. De brandweer heeft metingen verricht om te kijken of er sprake was van een lekkage. Toen dat niet het geval bleek te zijn, is het incident overgedragen aan Rijkswaterstaat.

Lees ook: Scheepsongeluk op Maas bij Beesel: een persoon lichtgewond

Begeleiding
"Het vrachtschip met zwavelzuur is inmiddels weg en de lading wordt overgepompt", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. "Het schip met draadstaal ligt met een ketting vast aan de veerpont. Daar gaan we in de loop van de ochtend met duikers kijken hoe de situatie is."

Even na 8:00 uur is de stremming opgeheven. "In de Maas bij Beesel ligt een schip van Rijkswaterstaat. Die zorgt ervoor dat andere schepen onder begeleiding kunnen passeren", legt de woordvoerder uit. "We hopen dat de veerpont later op de dag ook weer kan varen." Veerbedrijf Ton Paulus meldt op de website dat het zeker tot donderdagmiddag 12:00 uur duurt.

Onderzoek
De oorzaak van de aanvaring is niet bekend. De politie is een onderzoek gestart.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen