Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanvaring op Maas: scheepvaart onder begeleiding hervat

Geplaatst opdonderdag 14 oktober 2021 - 6:49

De scheepvaart op de Maas bij Beesel is in de loop van de ochtend onder begeleiding hervat.

Woensdagavond vond hier een aanvaring plaats. Vanwege dit ongeval was de Maas in beide richtingen gestremd en is een veerpont uit de vaart. Even na 8:00 uur is de scheepvaart onder begeleiding van Rijkswaterstaat hervat.

Lichtgewond
Rond 20:30 kwamen twee vrachtschepen ter hoogte van de veerpont tussen Beesel en Kessel met elkaar in botsing. Een persoon is lichtgewond geraakt. Een van de schepen was geladen met rollen draadstaal en het andere met 340 ton zwavelzuur. De brandweer heeft metingen verricht om te kijken of er sprake was van een lekkage. Toen dat niet het geval bleek te zijn, is het incident overgedragen aan Rijkswaterstaat.

Lees ook: Scheepsongeluk op Maas bij Beesel: een persoon lichtgewond

Begeleiding
"Het vrachtschip met zwavelzuur is inmiddels weg en de lading wordt overgepompt", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. "Het schip met draadstaal ligt met een ketting vast aan de veerpont. Daar gaan we in de loop van de ochtend met duikers kijken hoe de situatie is."

Even na 8:00 uur is de stremming opgeheven. "In de Maas bij Beesel ligt een schip van Rijkswaterstaat. Die zorgt ervoor dat andere schepen onder begeleiding kunnen passeren", legt de woordvoerder uit. "We hopen dat de veerpont later op de dag ook weer kan varen." Veerbedrijf Ton Paulus meldt op de website dat het zeker tot donderdagmiddag 12:00 uur duurt.

Onderzoek
De oorzaak van de aanvaring is niet bekend. De politie is een onderzoek gestart.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen