Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanvaring op de Maas: stuurloos schip botst tegen veerpont

Geplaatst opdinsdag 2 februari 2021 - 14:36

Op de Maas bij Baarlo heeft dinsdagmiddag een aanvaring plaatsgevonden. Een schip is daar tegen een veerpont gebotst.

Volgens de brandweer zijn er geen gewonden gevallen.

Stuurloos
Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten dat de schipper rond 14:00 uur bij bediencentrale van Rijkswaterstaat in Maasbracht heeft gemeld dat er problemen waren. "Toen is het vrachtschip stuurloos geraakt", zegt de woordvoerder. "Andere schepen hebben vervolgens geprobeerd om het stuurloze schip te beveiligen. Daarna vond de aanvaring plaats met de veerdienst Baarlo-Steyl." Volgens de woordvoerder kon de schipper daarna weer op eigen kracht varen.

Het binnenvaartschip is onder begeleiding van Rijkswaterstaat naar de sluis bij Belfeld gevaren. Daar is het schip aangemeerd. De exacte toedracht van de aanvaring wordt onderzocht.

Schade
Veerpontbaas Ton Paulus laat weten dat er geen mensen op de veerpont zaten. "Vanwege het hoogwater is de veerpont uit de vaart", zegt hij. "Maar er is wel flinke schade."

Hoe groot de schade is, kon de veerpontbaas nog niet zeggen. Hij is momenteel onderweg naar Baarlo.

Sterke stroming
Zaterdag vond er ook al een ongeluk plaats op de Maas. Toen raakten vijf duwbakken bij Roermond op drift. De gevaartes waren afkomstig van de Maasplas Lus van Linne en dreven stuurloos op het water. Een van deze bakken heeft de Louis Raemaekersbrug geschampt. Daardoor is het hoogtebord voor scheepvaart kapot gegaan. Een andere duwbak heeft de reling van de stuw bij Roermond geraakt.

Lees ook: Schade losgeraakte duwbakken hersteld bij lager waterpeil

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen