Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanvaring op de Maas: stuurloos schip botst tegen veerpont

Geplaatst opdinsdag 2 februari 2021 - 14:36

Op de Maas bij Baarlo heeft dinsdagmiddag een aanvaring plaatsgevonden. Een schip is daar tegen een veerpont gebotst.

Volgens de brandweer zijn er geen gewonden gevallen.

Stuurloos
Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten dat de schipper rond 14:00 uur bij bediencentrale van Rijkswaterstaat in Maasbracht heeft gemeld dat er problemen waren. "Toen is het vrachtschip stuurloos geraakt", zegt de woordvoerder. "Andere schepen hebben vervolgens geprobeerd om het stuurloze schip te beveiligen. Daarna vond de aanvaring plaats met de veerdienst Baarlo-Steyl." Volgens de woordvoerder kon de schipper daarna weer op eigen kracht varen.

Het binnenvaartschip is onder begeleiding van Rijkswaterstaat naar de sluis bij Belfeld gevaren. Daar is het schip aangemeerd. De exacte toedracht van de aanvaring wordt onderzocht.

Schade
Veerpontbaas Ton Paulus laat weten dat er geen mensen op de veerpont zaten. "Vanwege het hoogwater is de veerpont uit de vaart", zegt hij. "Maar er is wel flinke schade."

Hoe groot de schade is, kon de veerpontbaas nog niet zeggen. Hij is momenteel onderweg naar Baarlo.

Sterke stroming
Zaterdag vond er ook al een ongeluk plaats op de Maas. Toen raakten vijf duwbakken bij Roermond op drift. De gevaartes waren afkomstig van de Maasplas Lus van Linne en dreven stuurloos op het water. Een van deze bakken heeft de Louis Raemaekersbrug geschampt. Daardoor is het hoogtebord voor scheepvaart kapot gegaan. Een andere duwbak heeft de reling van de stuw bij Roermond geraakt.

Lees ook: Schade losgeraakte duwbakken hersteld bij lager waterpeil

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen