Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanvaring burgemeester Brunssum over plek noodopvang

Geplaatst opvrijdag 18 maart 2016 - 6:43

De plek van de noodopvang in Brunssum heeft geleid tot een aanvaring tussen burgemeester Luc Winants en coalitiepartij Lijst Borger. Binnenkort praten ze hun ruzie uit.

Fractieleider Rob Dautzenberg van Lijst Borger verwijt Winants dat hij zijn beloftes niet nakomt. Eerder zegde Winants toe dat hij ook naar alternatieve locaties voor de noodopvang zou kijken, maar van dat onderzoek heeft Dautzenberg daarna niets meer vernomen.

Excuses
Reden om een reeks vragen op de burgemeester af te vuren. Winants stelde dat het college de vragen suggestief en wantrouwend vindt, zonder de wethouders daarin te kennen. Na een schorsing van de raadsvergadering bood hij hiervoor excuses aan en nodigde Dautzenberg uit in een persoonlijk gesprek de plooien glad te strijken.

Libanon
Dautzenberg heeft ook kritiek op de informatie over de reis die een Brunssumse delegatie naar Libanon maakte. Hij staat daarin niet alleen. Vier oppositiepartijen eisten meer duidelijkheid over wie de reis betaalt. Aanvankelijk zei Winants dat hij zijn eigen kosten betaalde en dat initiatiefnemer Cordaid de meeste overige kosten voor zijn rekening nam. Later bleek dat ook een particulier fonds een stevige duit in het zakje deed.

Lees ook: Winants wil meer leiderschap Rutte in vluchtelingencrisis

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Burgemeester Brunssum overtreedt Gemeentewet'
Verzet in Brunssum tegen herindeling Parkstad
Partij ligt niet wakker van Brunssums knip- en plakwerk
Programma Brunssumse partij blijkt knip- en plakwerkje
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen